Galleriet har et areal på over hele 170 kvadratmeter. Her finner du et galleri fylt med ulike kunstuttrykk av høy kvalitet. Dette er en arena for unge kunstnere, og galleriet samarbeider med Kunstbanken og Nasjonalmuseets vandreutstilling. Galleriet arrangerer mellom fem og syv utstillinger i året, og har også vernissasjer og workshops. Alle utstillingene er gratis, og åpen for alle som har lyst til å ta seg en tur. Du kan også få en omvisning med formidler, på enkelte utstillinger. Galleriet ligger i underetasjen av biblioteket i kulturhuset. Inngang via Café Valuta, eller bibliotekets hovedinngang. Åpningstidene er de samme som for biblioteket!

For deg som er ung

Hamar kulturhus har en god mengde av aktiviteter å tilby for deg som er ung. Det kan være alt fra dans og musikk, til bandøving, workshops eller konserter. De har blant annet hatt besøk av kjente artister som Isac Elliot, Markus og Martinus, Unge Ferrari og Karpe. Hvis du er mellom 13 og 21 år gammel, så kan du skaffe deg Kulturkort for ungdom. Har du det, får du nesten halv pris på alle konserter og forestillinger som foregår i kulturhuset. Kortet er gratis! Ønsker du å vise fram talentet ditt? Da er UKM noe for deg. En møteplass for unge, der dere skaper noe sammen.

Vil du gjennomføre et arrangement?

Hvis du har et ønske om å leie et lokale hos Hamar Kulturhus til et arrangement, så er det fullt mulig. Da bør du ha i bakhodet at du bør være ute i god tid, før du sender en bestilling. Kulturhuset egner seg veldig godt gjennomføring av diverse arrangementer, både store og små. Enten det er en konsert, eller en forestilling. I tillegg har de produsenter og teknikere med svært høy kompetanse, som kan bistå i gjennomføringen av arrangementet ditt. Du må ta kontakt med Hamar Kulturhus, via et registreringsskjema på nettsiden deres. Henvendelsen vil så bli vurdert innen tre uker.

Et hus for alle

Hamar kulturhus skal være en møteplass for hele befolkningen. Trivsel står i fokus, men som kulturinnsats skal huset også utfordre etablerte tankemønstre. Kulturhuset er byens storstue. Ingen aktivitet er for liten, ei heller for stor. Internasjonale musikere og kunstnere har stått på scenen, slik de også vil gjøre det i fremtiden. Samtidig er det en glede å slippe Hamas yngre krefter til foran et stort og begeistret publikum. Nettopp det å kunne gi barn og unge en profesjonell ramme på eget kunstnerisk arbeid er en viktig del av kulturhusets formål. Kulturhuset skal fremme kreativitet, samhold og være en arena for inkludering og utvikling.

Bli kjent med Hamar

Å gå på kulturhuset skal være som å komme på besøk til en god venn. Kulturhuset i byene har noe av den samme funksjonen som grendehus hadde, og fortsatt noen steder har i dag. Et samlingspunkt for gode opplevelser der du kan slå av en prat med gamle og nye bekjentskaper, ta en kaffekopp og få et innblikk i hva som rører seg lokalt i Hamar, samtidig som kulturhuset gir innblikk i nasjonale kulturhendelser. Som ny i Hamar er kulturhuset et av de stedene som er verdt å legge turen innom. Foruten et allsidig og godt kulturprogram er kulturhuset et innendørs pusterom i byen.

Lokalt engasjement

Som innbygger og kulturbruker er du alltid velkommen til kulturhuset, enten som publikummer eller bidragsyter. Hamars kulturhus har alltid behov for frivillige som ser verdien av å være med å bidra til det krafttaket et rikt kulturliv i en liten by er. Vi er alltid på utkikk etter gode medspillere som vil være med på gjennomføringen av konserter, arrangementer og aktiviteter. Enten du vil være guide på huset, stå i garderoben, river billetter eller tar en kveld bak baren er din hjelp viktig for oss og for det samholdet og miljøet vi etterstreber å skape i takt med kulturutviklingen i Hamar.