Hamar Alpinsenter ligger i Lierberget, bare ti minutter fra Hamar sentrum. Bakken har en lengde på 320 meter og en høydeforskjell på 117 meter. Den har to traseer – «Turisten» er en blå/rød trase, mens «Henget» er en med rød/sort trase. I tillegg finnes det en egen barnebakke med løveporter, der barna både kan leke og utfordre seg selv. I samarbeide med lokale snowboardentusiaster, blant annet fra Hedmarktoppen Folkehøyskole, sørger de for at de til enhver tid har de rette elementene og utfordringene for de som driver med dette. Anlegget har åpent på kveldstid mandag-torsdag, og på dagtid i helgene.

Langrenn

Hamarregionen er et eldorado for dem som trives på langrennsski. Rundt byen er det milevis med oppkjørte løyper, men om du vil gå på egenhånd finnes det også muligheter. Fra Hamar Skiklubbs anlegg på Gåsbu er det kjørt opp løyper som tar deg rundt i anlegget eller du kan bruke det som utgangspunkt for turer ut til Hedmarksvidda. Like utenfor Hamar ligger anlegget til Vang Skiløperforening, der det også er kjørt opp mange kilometer med løyper, både til klassisk og til skøyting. Idrettsbyen Hamar et yndet sted for å oppleve eliteløperne i levende live og på Vang har det flere ganger blitt arrangert Norgesmesterskap.

Turlangrenn

Hamar og Hedemarken Turistforening har laget en overskrift over alle turløyper i området og holder rede på hvilke som er kjørt opp og brøytet. Foreningen har laget egne løypekart og via egne nettsider, og på Facebook kan du holde deg orientert om status. Du kan selvfølgelig gå turer på egenhånd, men om du trenger turkamerater, så finnes det organiserte turer av forskjellig vanskelighetsgrad. For barna arrangeres det også egne turer, ofte med hodelykt, som gjør det ekstra spennende. Slike organiserte turer er nyttige også for dem som ønsker tips til smøring og vedlikehold av eget utstyr. Det fokuseres veldig på sikkerheten i fjellet på disse turene.

Aktiviteter utenom løypa

Hamar er kjent for sitt gode og allsidige skimiljø. Her finner en aktiviteter for hele familien, vennegjengen eller turistbussen som kommer med et godt voksent følge. After ski på Hamar er populært blant skientusiaster fra hele verden. Et internasjonalt og spennende miljø utspiller seg både i og utenfor løypa i den olympiske skibyen. Hamar har god erfaring med å lage en god ramme rundt skisesongen. I 2018 var kommunen medspiller da Hamar Vinterfest. Musikk, kultur og sport går hånd i hånd med det å skape møteplasser og hylle den fine kalde tiden vi er så heldige å ha i Norge.

Overnatting

Om du kommer langveisfra har Hamar flere gode overnattingsplasser. Skisporet er aldri langt unna når du først er i Hamar så her kan du velge overnatting utfra dine behov. Familiehotell byr på lekerom og svømmebasseng nær skiløypa, mens for eksempel Villa i Hamar er et alternativ for dem som vil ha hjemmekos-følelsen på ferie. Hedmarktoppen byr på både hytter og rom for dem som er ute etter et godt og rimelig overnattingsalternativ. Hamar har også mange sentrumsnære hoteller med gangavstand til alt det som byen har å tilby. På Airbnb legges det stadig ut nye og fine plasser å bo i Hamar.

Fred og folkeliv

Hamar koker av liv og aktivitet når snøen har lagt seg over byen. Tilreisende og bosatte vet å sette pris på den unike kombinasjonen av byliv og friluftsliv som Hamar har å by på. Det finnes et rikt tilbud av aktiviteter og muligheten for å være sosial når en går på ski er stor. Samtidig har Hamar sine stille soner der naturen kan gi deg det pusterommet du trenger. Det er lite som slår skitur over Vangsåsen i det vintersola står opp og dagen ligger ny foran deg. Hamar er stedet for opplevelser og rekreasjon bare en kort togtur fra Oslo og Gardermoen.