Hamar kan by på spisesteder fra alle verdensdeler, med alt fra japansk sushi og indisk curry til amerikansk steakhouse, norsk tradisjonsmat og det franske kjøkken. Det bør derfor være enkelt å finne noe som frister for alle og enhver. Hamar by formelig bugner av spisesteder, alt fra steder med enkel servering sammen med en halvliter, til à la carte-restauranter, pizza- og sushirestauranter. I det følgende finner du noen av de mer populære spisestedene i Hamar i 2019, med en beskrivelse av type sted og mat som tilbys, samt når de holde åpent og hvordan du kan finne ut mer.

Stortorvet Gjestgiveri

Stortorvet Gjestgiveri i Kirkegata er en à la carte-restaurant med fokus på det norske og franske kjøkken i skjønn forening. Lokalet er romslig, og har plass til ca. 40 gjester i hovedrestauranten. I tillegg er det plass til ca. 12 gjester til i et avskjermet område for private selskaper. Maten endres med årstidene og sesongskifter, slik at de alltid kan benytte råvarene når de er på sitt beste. På menyen i førjulstiden finner du for eksempel spennende varianter av både rakørret, lutefisk og kalkunbryst. Restauranten er åpen fra kl. 17–23 mandag til lørdag. Mer info og mulighet for bordbestilling finner du på Madriku.com.

Basarene

Basarene befinner seg i Basarbygningen i Storhamargaten, og de benytter også en bakhage på baksiden av bygget til uteservering sommerstid. Selve bygget er ca. 120 år gammelt, og eierne har forsøkt å pusse opp på en måte som bevarer historien som ligger i bygget. Lokalet rommer både mikrobryggeri, restaurant, kafé og bar, og Basarene betegner seg selv som en «møteplass». Stedet kan skilte med både smaksmeny, à la carte, lunsj, pizza og barnemeny, og de har åpent til middag fra klokken 15:30 alle dager unntatt søndag. I tillegg har de litt variable åpningstider til lunsj. Mer om restauranten og mulighet for booking av bord finner du på Basarene.no.

Nagomi

Nagomi sushirestaurant er en japansk restaurant i Strandgata. De serverer tradisjonell sushi, tilberedt bak disken av en dreven sushikokk, til god underholdning for gjestene. Restauranten serverer sushi i form av nigiri, sashimi og maki-ruller, men de tilbyr også japanske tradisjonelle forretter, samt desserter. Lokalet er ikke veldig romslig, men det har bord av ulike størrelser, og det er også mulig å sitte langs bardisken. På sommerstid er det også mulighet for å sitte ute langs Strandgaten. Restauranten tilbyr også take away, og er åpen fra klokken 15:00 alle dager i uken. Les mer om stedet, bordbestilling og menyen på Nagomi.no

Kai & Mattis café

Kai og Mattis café finner du midt i Torggata i Hamar. Dette er en helt unik kafé, med flott og overdådig interiør, hjemmelagde lunsjretter som paier, kaker og supper, og ikke minst store, deilige kakestykker. De har ikke veldig mange sitteplasser, men på fine dager går det også an å sette seg på et av bordene på gaten i Torggata. Kaféen drives av et par, Kai og Mattis, som har skapt et sted med en helt unik atmosfære, og som også selv passer fint inn i det dekadente og overdådige interiøret. Kai og Mattis café holder åpent tirsdag til lørdag, 11 til 18.

Andre spisesteder

Royal India Restaurant og Bar er en indisk restaurant i Strandgata, som tilbyr tradisjonell indisk mat tilpasset norske ganer. Restauranten tilbyr både vegetar- og barneretter. Les mer på Royalindia.no. Steaks&Ribs er en amerikansk restaurant som ligger i Torggata. De holder åpent hver dag fra klokken 15. Pizzanini er en annen italiensk pizzarestaurant i Torggata. De åpner klokken 14 i ukedager og klokken 11 i helger, og du kan lese mer på nettsiden deres Pizzanini.com. Restaurant Hamarstua er en restaurant i Strandvegen som serverer sjømat av høy kvalitet. Denne restauranten holder åpent tirsdag til lørdag fra klokken 18. Les mer på Hamarstua.no.